Om Rebekkas Stauder

Jeg hedder Rebekka, jeg er født i 1974 og jeg er vild med blomster. Det er især stauder, altså flerårige blomstrende planter, der har min interesse, men jeg kan frydes over alle typer blomster. Jeg er en håbløs samler - som barn samlede jeg på glansbilleder, klistermærker og alt muligt andet - nu samler jeg på blomster.

Jeg har interesseret mig for blomster, sålænge jeg kan huske og med tiden har jeg fundet frem til, at det især er stauderne, der optager mig.

I efteråret 2014 gik en stor drøm i opfyldelse, da min familie og jeg overtog en landejendom og dermed fik jeg også plads til at udleve drømmen om mit eget lille staudegartneri.

Konceptet for gartneriet
De fleste stauder, der købes i planteskoler og lign. er dyrket i gartnerier, hvor der er brugt masser af miljøbelastende ressourcer på lys, varme og gødning. Dertil kommer, at de fleste af dem er transporteret her til fra udlandet oftest i lastbil. Det kan altså godt være at planten forskønner haven, men inden den når dertil, har den bestemt ikke gjort noget godt for miljøet.

Rebekkas stauder har fokus på bæredygtighed. Planterne er dyrket her på stedet på friland uden brug af tilskudslys og –varme eller kunstgødning. De pottes i økologisk jord i genbrugspotter og de lecasten, der blandes i pottejorden, er gammelt isoleringsmateriale, som er taget ud af huse, der skal omisoleres.

Planterne sælges dels fra gartneriet både i potte og opgravet direkte fra marken og dels på plantemarkeder.

Kunderne kan med god samvittighed købe planter til en rimelig pris hos Rebekkas Stauder .

Alle billeder og al tekst på denne side tilhører mig og må derfor ikke kopieres. Vil du gerne bruge nogle af mine billeder eller tekst i en anden sammenhæng, så kontakt mig, så finder vi nok ud af det.

Jeg håber, at se dig i gartneriet.